Je bent nu hier: Docenten-site
2Love Limits
Love Limits is een empowerment-training. Deze richt zich op het meer weerbaar maken van (risico)meiden met betrekking tot risicovol gedrag binnen relaties in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van seksualiteit.Deze training is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van OCW (Directie Emancipatie).Love Limits wordt gegeven door een gecertificeerde weerbaarheidsdocente van Scharlaken Koord.  De naam van de training Love Limits geeft aan dat ook op het gebied van de liefde grenzen gesteld mogen worden. Liefde maakt niet grenzeloos. Juist in de liefde worden grenzen gerespecteerd. In hoeverre meiden hiertoe in staat zijn, heeft te maken met zelfbeeld en socialisatie op het gebied van seksualiteit en relaties. De training besteedt hier aandacht aan en gaat dus verder dan de loverboy-problematiek.
Doel

(Risico)meiden bewust maken van de eigen weerbaarheid op het gebied van relaties en seksualiteit en concrete handvatten bieden voor situaties waarin grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt.De training bestaat uit zes bijeenkomsten met elk een eigen thema, zoals houding & uitstraling, stemgebruik, grenzen, relaties en eigen kracht. De training is psychofysiek van aard en maakt gebruik van verschillende werkvormen. Denk daarbij aan rollenspellen, zelfverdedigingstechnieken en doe-opdrachten.

Doelgroep

Meiden die een verhoogd risico lopen met grensoverschrijdend gedrag te maken te krijgen of die in aanraking zijn geweest met prostitutie. Het risico kan zich onder andere vormen door:

 • niveau van de meiden
 • negatief zelfbeeld
 • thuissituatie
 • verleden
 • omgeving
 • vrienden

Love Limits richt zich op meiden die voortgezet onderwijs volgen op verschillende niveaus (VSO, VMBO,ROC). Daarnaast is de training ook goed inzetbaar in instellingen, buurthuizen en internaten.

De training

Een gecertificeerde trainer van Scharlaken Koord verzorgt, op aanvraag, de training Love Limits.  Love Limits kan aangevraagd worden door scholen, instellingen, buurthuizen en internaten. Daarnaast is het ook mogelijk om individuen aan te melden voor Love Limits. Bij voldoende aanmelding kan er een training aangeboden worden.

Love Limits bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur die elk een eigen thema behandelen. De thema`s die aan bod komen zijn:
 • Jij en je basis
 • Jij en je houding/je uitstraling
 • Jij en je grens
 • Jij en je relatie
 • Jij en je stem
 • Jij en je kracht

In alle bijeenkomsten is er aandacht en ruimte voor het oefenen van bepaalde fysieke (verdediging)technieken. De maximale groepsgrootte is 12 en bij VSO 8-10 meiden. Bij individuele aanvraag wordt er gekeken naar de doelgroep.

Kosten

De kosten voor de training Love Limits (inclusief: intakegesprek, voorbereiding, bijeenkomsten, evaluatiemomenten en het bijbehorend lesmateriaal) bedragen: € 1975,- *. De training kan op eigen locatie of in Amsterdam verzorgd worden.
*Naast de aangevraagde training worden reiskosten + BTW berekend. Prijswijzigingen voorbehouden. Vraag vrijblijvend informatie en een offerte aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Contact

Een gecertificeerde trainer weerbaarheid van Scharlaken Koord verzorgt, op aanvraag de training Love Limits. De training kan aangevraagd worden door scholen, instellingen, buurthuizen en internaten. Daarnaast is het ook mogelijk om individuen aan te melden voor Love Limits. Bij voldoende aanmelding kan er een training aangeboden worden. Wilt u meer informatie ontvangen over Love limits of over de mogelijkheden om Love Limits aan te bieden?

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telefoonnummer: (020)626 08 45

 • Creditboys lichten jongeren op met telefoonabonnementen https://t.co/oVPWRJvEkG via @nosop3 Elke keer worden er wee… https://t.co/LvJIcA9CE7 BewareLoverboys op 25/09/2018
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/123867_footer_algemeen.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/353921_footer_lovelimits.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/821197_footer_docent.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/721469_footer_beware.jpg