Je bent nu hier: Docenten-site
3Beware of Loverboys
Beware of Loverboys is een preventieproject in de vorm van een lessenserie. In deze lessen komt de loverboy problematiek aan de orde: Welke jongens doen dit? Waarom? Kun je ze herkennen? Hoe leggen ze contact? Welke meisjes kiezen ze uit? Hoe gaan ze te werk? In de vervolglessen staan we stil bij gezonde en ongezonde relaties ('wat wil ik eigenlijk en wat niet en waarom...?'), grenzen en wensen op het gebied van relaties en seksualiteit ('durf ik nee te zeggen...?'), maar gaan we ook via rollenspellen ondervinden hoe het is om grenzen te voelen en aan te geven. In elke les wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal, verschillende werkvormen en interactie. Kortom een boeiend project wat verder gaat dan alleen Loverboys!
Doel

Bewustwording rondom loverboyproblematiek, het gebruik van internet en social media en het vormen van een eigen mening rondom seksualiteit en grenzen binnen relaties.

Doelgroep
Beware of Loverboys richt zich op meiden in de leeftijd van 13 – 18 jaar in het regulier en/of speciaal onderwijs op verschillende niveaus (bijvoorbeeld VSO, VMBO,MBO, ROC). Daarnaast is de training ook goed inzetbaar in onder andere instellingen, buurthuizen en internaten. Naast lessen worden er lezingen ,workshops en train de trainers gegeven aan o.a. docenten, ouders, hulpverleners en intermediairs.
De lessenserie

Les 1: algemene preventieles
Thema: loverboys, gekoppeld aan relaties. 
Lesopbouw: introductie, stellingenspel, dvd bekijken, gezonde/ongezonde relatie, werkwijze loverboy (internet), profielschets loverboy/slachtoffer, nazorg. Leerlingen krijgen een checklist ‘fout vriendje’ en leesboekje met verhaal slachtoffer loverboy mee.

Les 2: vervolgles
Thema: gezonde/ongezonde relaties, grenzen/wensen, zelfreflectie, zelfvertrouwen
Lesopbouw: introductie, terugkoppeling werkwijze loverboy m.b.v. leesboekje, spel, dvd kijken, creatieve opdracht, nazorg.

Les 3: vervolgles
Thema: mentale/fysieke weerbaarheid en assertiviteit
Lesopbouw: introductie, gezonde/ongezonde relaties aan de hand van situatieschetsen, grenzenspel, stopoefening, kopieerbladen, rollenspel, nazorg, afsluiting/cadeautje.

Van deze lessenserie kan de eerste les ook als een zelfstandige, losse les worden ingezet. Naar gelang de problematiek, kunnen ook de andere twee lessen worden aangeboden. Er zijn twee versies ontwikkeld: voor het VMBO/PRO en VSO

Kosten

De algemene preventieles van Beware of Loverboys ( les 1) kan als losse les worden aangevraagd. kosten per les: € 280,-                   Wanneer u de lessenserie voor een groep aanvraagt (les 1-3) zijn de kosten: € 825,- *
*Naast de aangevraagde lessen worden reiskosten + BTW berekend. Prijswijzigingen voorbehouden. Vraag vrijblijvend informatie en een offerte aan.

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen over de inhoud en mogelijkheden om Beware of Loverboys aan te bieden? Wilt u het lespakket ‘Beware of Loverboys’ bestellen? Neemt u contact met ons op via:

E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Telefoonnummer: (020) 622 68 97 

  • Creditboys lichten jongeren op met telefoonabonnementen https://t.co/oVPWRJvEkG via @nosop3 Elke keer worden er wee… https://t.co/LvJIcA9CE7 BewareLoverboys op 25/09/2018
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/123867_footer_algemeen.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/353921_footer_lovelimits.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/821197_footer_docent.jpg
http://www.preventiescharlakenkoord.nl/components/com_focusgallery/files/images/large/721469_footer_beware.jpg